Publicat de: combo85 | 19/11/2010

Mocăniţa se mută la Gura Humorului

În acest an mocăniţa nu va mai fi adusă în centrul Sucevei ci se va opri la Humor. Turiştii care vor să schieze pe noua pârtie din Gura Humorului vor avea posibilitatea să se plimbe cu mocăniţa pe o distanţă de 2-3 kilometri, între podul peste pârâul Voroneţ şi baza pârtieiAdică exact traseul pe care l-a parcurs Elena Udrea cu sania la inaugurarea pârtiei. Montarea mocăniţei face parte din programul “Crăciun în Bucovina”al Consiliului Judeţean. Sunt sigur că mocăniţa se va potrivi mai bine la Gura Humorului faţă de centrul Sucevei, unde se lipea ca nuca de perete. Programul Crăciun în Bucovina mai cuprinde, evident, montarea bisericii, clopotniţei şi casei tradiţionale pe o scenă din centrul oraşului, montarea caşcarabetelor din lemn unde se vor vinde diverse chestii aşa-zis tradiţionale, şi organizarea unor spectacole în Suceava, Suceviţa, Mănăstirea Humorului, Mălini, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni, Gura Humorului, etc. Şi anul acesta vor fi scoase de la naftalină trăsurile Muzeului şi vor fi organizate curse din centru până la Cetatea de Scaun. Şi pentru că sunt mulţi bani de cheltuit, vor fi tipărite şi foarte multe pliante, invitaţii, programe, afişe, bannere şi albume.

Au început lucrările pentru traseul mocăniţei:                                                                                                                                   În acest an Mocăniţa va ajunge la Gura Humorului şi iată că lucrările pentru amplasarea căii ferate au început din data de 3 noiembrie a.c.

Traseul nu mai este cel care duce spre Pârtia Şoimul. De aceasta dată traseul începe de la podul de cale ferată ce trece peste pârâul Humor, merge de-a lungul cursului, intră pe aleea principală de intrare în Parcul Ariniş, trece pe lângă terenurile de sport şi se opreste undeva în zona bazilelor de înot, ne-a declarat mecanicul de locomotivă împreuna cu echipa de lucru.

Amplasarea Mocăniţei face parte din programul “Crăciun în Bucovina” al Consiliului Judeţean Suceava. Suntem siguri că mocăniţa se va bucura de o mare popularitate la noi în oraş.

Mocăniţa va funcţiona în perioada 5-31 decembrie astfel:
– Luni-Vineri, orele 16:00 – 21:00;
– Sâmbătă-Duminică şi sărbători (6 decembrie, 25-27 decembrie), orele 10:00-14:00, 16:00-21:00;
– 31 decembrie, orele 10:00-14:00.

Foto: Filip Danilevici

Foto: Filip Danilevici

Foto: Filip Danilevici

Sursa: http://www.gurahumorului.info/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: