Publicat de: - | 03/09/2009

E mai usor sa distrugi decat sa construiesti

Vara asta mocanita a primit lovitura de gratie: dezmembrarea ultimului tronson functional, intre SC Talc-Dolomita si Hunedoara.

S-a inceput de la fabrica de dolomita. S-a dezmembrat al doilea pod in curba din tara, apoi sa scos linia pana la podul peste valea Zlasti. A urmat apoi scoaterea liniei intre podul mare, depou si fosta Gara Mica. Firesc, urmeaza sa fie dezmembrate podurile ramase. Unul imens, care traverseaza valea Zlasti si unul mai mic, in curba, primul de acest fel din tara. Acest pod NU este declarat monument de arhitectura industriala, cum evident ca ar merita, deci poate fi taiat la fier vechi. Si va fi taiat, daca nimeni din cei care au atributii in acest domeniu nu ia nici o masura.

Reclame

Responses

  1. Mare pacat de tot ceea ce s-a intamplat. In copilarie am facut excursii cu trenuletul pe Valea Govajdiei. Era superb, in special trecerea peste poduri – foarte spectaculos ! Dar a fost un primar care a acceptat sa-si dea acordul pe 1/2 coala de hartie pentru taierea liniei din tronsonul Ghelari-Govajdie pana la limita cu comuna Teliuc – a fost in primavara lui 2001, iar in urmatoarele 3 luni a disparut tot. Acesta visa la o pista de biciclete, dar … probabil prin aer ! Da – e certa si sigura informatia, dar… acum este mare dir. si patron care promoveaza cu spor zona. Chiar nimanui nu-i pasa de nimic, totul se rezuma la a-si unfla unii buzunarele. Il felicit pe domnul care a salvat ceea ce noi romanii nu am putut…Pacat ca din linia ferata Hunedoara – Ghelari nu a stiut ca exista sau ca e pe cale de a fi distrusa, si deci nu a putut sa o cumpere si apoi sa o mai lasam si noi copiilor… In anul 2002 ar fi implinit 100 ani ! Au trecut peste ea 2 razboaie mondiale, schimbari de regimuri si a trebuit sa vina originala DEMOCRETIE pentru a disparea definitiv. Urmeaza Microhidrocentrala de la Catanas, deja este frecvent jefuita, iar domnii de la Hateg de care apartine acum … au alte probleme pe cap. Putea sa produca inca energie electrica si acum….

    • Cine a fost acel primar? Chiar as vrea sa stiu! Scrie aici, sa-l vada toata Hunedoara ce a facut.

  2. „Pacat ca din linia ferata Hunedoara – Ghelari nu a stiut ca exista sau ca e pe cale de a fi distrusa, si deci nu a putut sa o cumpere si apoi sa o mai lasam si noi copiilor”

    Georg Hocevar a stiut ca linia se va defiinta. A fost personal sa negocieze cumpararea ei, dar a fost refuzat de conducerea SC Talc-Dolomita Zlasti, acestia preferand sa o vanda la fier vechi…
    Datorita acelor „oameni”, astazi nu ne plimbam cu mocanita.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: